欢迎访问成考网,本站可为成考生提供学习指导服务,今天是

北京 上海 天津 重庆 河北 河南 山西 山东 江苏 浙江 湖北 湖南 陕西 安徽 福建 江西 广东 广西 四川 云南 海南 辽宁 吉林 黑龙江 贵州 甘肃 青海 内蒙古 宁夏 新疆 西藏
您所在的位置 : 网站首页 > 成考真题 > 专升本真题 > 英语 >

2014年成人高考专升本《英语》真题试卷与答案

2021-07-30 17:11:36 作者:成教在线来源:成教在线

2014年成人高考专升本《英语》真题试卷与答案

答案必须答在答题卡上指定的位置,答在试卷上无效。本试卷满分150分

选择题

Ⅰ.Phonetics (5 points)

1. A. stage B. passage C. percentage D. village

2. A.pension B. extension C. collision D. dimension

3. A. move B. joke C. hope D. zone

4. A. wealthy B. athlete C. beneath D. southern

5. A. phrase B. loose C. expose D. accuse

Ⅱ. Vocabulary and Structure ( 15 points)

6. The relationship between parents and their children _____ a strong influence on the character of the children.

A.have B.having C.to have D.has

7.Only by telling the truth ______ with the trust and support of your friends.

A.you can B.can you C.you did D.did you

8.These apple trees,_____ I planted three years ago, have not borne any fruit.

A.that B.what C.which D.when

9. Don’t remind me of that awful day; I _____ such a fool of myself.

A.made B.make C.will make D.am making

10. My daughter is quite well now ______ a slight headache.

A.beside B.besides C.but for D.except for

11. She is treated _____ better than I was.

A.much B.little C.many D.more

12. If it had not rained yesterday, they _____ work on time.

A. will finish B.will have finished C.would finish D.would have finished

13. They are studying the Solar System’s _____ planet, Saturn ,and its moons.

A.two largest B.largest two C.second largest D.largest second

14. I’d like to go with you;______ , my hands are full at the moment.

A.however B.whatever C.whenever D.wherever

15. He entered the office hurriedly,_______ the door open.

A.leaving B.left C.leave D.to leave

16. He had to quit the job ______ his ill health.

A.as B.as for C.because D.because of

17. She needs more friends of her own _____ .

A.year B.age C.period D.stage

18. _____ , the training will help you become better at what you do.

A.In the season B.In the period C.In the long run D.In the long range

19. Sea levels are ______ to rise between 7 and 23 inches by the end of 21st century.

A.inspected B.suspected C.expected D.detected

20. Smoking and drinking may _____ heart disease and cancer.

A.result from B.lead to C.come from D.get to

Ⅲ. Cloze (30 points) The Nobel Prizes are awards that are given each year for special things that people or groups of people have achieved. They areawarded in six 21 : physics, chemistry, medicine, literature, peace and economics.

The prizes come from 22 that was created by the Swedish inventor Alfred Nobel. He wanted to use some of his money to help make the world 23 place to live.

Many organizations, chosen by Alfred Nobel himself, 24 who receives the prizes. Each award 25 a gold medal, adiploma and a lot of money. Prizes can only be given to 26 of all races, countries and religions. Only the Peace Prize can 27 be given to a group.

The first Nobel Prizes were handed out 28 December 10, 1901 - five years after Alfred Nobel’s death. Nobel was a chemist, engineerand inventor 29 most famous invention , dynamite, made him a 30 man. Although he gave the world such a 31 weapon, Nobel was always against wars and 32 . He therefore left a lot of money that was to go to those who did a lot for the peace of 33 .

Officials at first handed out only five prizes a year. The prize for economics was first awarded in 1969. In 34 years prizes have not been awarded because there were no 35 candidates

All prizes are presented in Stockholm, Sweden, only the Peace Prize is awarded in Oslo, Norway.

21. A.parts B.areas C.regions D.classes

22. A.a bond B.a fund C.a scholarship D.an investment

23. A. cleaner B.richer C.better D.larger

24. A .declare B.conclude C.determine D.announce

25. A .makes up B.focuses on C.refers to D.consists of

26. A.organizations B.singles C.institutions D.individuals

27. A.yet B.also C.still D.ever

28. A.on B.in C.at D.by

29. A.who B.that C.whose D.whom

30. A.humorous B.rich C.serious D.smart

31. A.strange B.mysterious C.magic D.deadly

32. A.violence B.hatred C.confusion D.jealousy

33. A.races B.regions C.mind D.mankind

34. A.years B.year C.time D.times

35 A.valuable B.invaluable C.worthy D.worthwhile

Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

Passage One

At first glance, there hardly seems to be any comparison between Ravenna and Rome, but back in the 5th century, it was Ravenna that served as capital of the Western Roman Empire. In this city. Roman rulers built monuments which are famous, then and now, for their sweeping mosaics (镶嵌图案) .Seven of Ravenna?s eight buildings from the 5th and 6th centuries are spectacularly decorated with examples of this ancient art.”“In the past, many people couldn?t read or write,”says tour guide and Ravenna native Silvia Giogoli.“Mosaics were a way to explain the religion and the political situation the people.”

Visitors to Ravenna can look at pieces of art by ancient artists, listen to musicians, and learn to make their own masterpieces.

Travel Tips

When to Go: June-October; weather is pleasant in April and May but historic sites can get crowded with school groups.

Where to Stay: Walk through historic district sites from Albergo Cappello and stay at a modern Hotel Centrale Byron.

How to Get Around: Take the train from Bologna, and then walk ,bike, or use taxis within the city.

Where to Eat or Drink: Housed in a dormer movie theater, two-story Ristorante Cinema Alexander blends 1940s Hollywood flavor with homemade Emilia Romagna courses and attentive service (helpful in

translating the menu).For fresh seafood, try Osteria L’ Accigua and Da Buco.

What to Buy: Watch the next generation of Emilia Romagna mosaic artists create contemporary and traditional pieces in local studios where modern artists use the same methods as their Byzantine forefathers.

What to Read Before You Go :Ravenna in Late Antiquity, by Deborah Mauskopf Deliyannis (2010).provides a wide-ranging look at the city’s art, architecture, and history.

36.In ancient times, mosaics were used to ________ .

A.display artistic achievements B.compete with Roman paintings

C.explain religion and polities D.teach reading and writing

37.Lots of schoolchildren visit historic sites such as Ravenna in ______ .

A.May B.June D.October C.September

38.If you want to try fresh seafood, you should go to _____ .

A.Emilia Romagna B.Hotel Centrale Byron

C.Ristorante Cinema Alexander D.Osteria L?Accigua and Da Buco

39.why is :Ravenna in Late Antiquity recommended in this passage?

A.Because it was written by a famous writer.

B.Because tourists get to learn a lot about the city from it.

C.Because tourists can get valuable tips for buying art pieces.

D.Because it provides useful information about the city?s weather.

Passage Two

When you pat your pet dog, he wags (摆来摆去)his tail. That is his way of saying that he loves you. And ,if you pay attention, you will see that he uses his tail to say so many things, Every movement of the tail means a different thing. If the dog is wagging its tail, it is a sign of friendliness; if his tail is straight, it means he is getting ready for a fight; and if his tail is tucked (塞)behind his legs ,it means he is giving up the fight.

Unlike dogs, eats? tail language is not so expressive. When a cat feels threatened, he puffs himself up to appear big and his tail shakes with tension. And when his is displeased with something ,he lashes out (甩动)his tail.

The tail language of dogs and cats has a little story behind it. Earlier, when dogs and cats had not become friends with human beings, they were predators. They used to hunt other animals for their food. When dogs went out hunting with their facial expressions to talk. But, for long-distance communication, they used their tails. Unlike dogs, cats liked to hunt alone. So, they did not need to use tail language too often.

As a result. As a result ,their vocabulary in tail language is much smaller than that of dogs.

40.What does it mean when a dog?s tail is straight?

A.It has a lot to say to you. B.It wants to stop fighting.

C.It is going to fight. D.It likes to be patted.

41.A cat tries to appear big when it is _____.

A.facing a danger B.unhappy C.ready to hunt D.hungry

42.Which of the following does the author intend to say?

A.Dogs and cats are not good friends. B.Dogs are much friendlier than cats.

C.Dogs and cats are usually good pets. D.Dogs use tail language more than cats.

43.In the last paragraph, the underlined word “predators” refers to ____ .

A.animals that follow and obey other animals

B.animals that kill and eat animals

C.animals that live in the wild

D.animals kept by people

Passage Three

Like any teenagers, the face of One Teen Story is changing fast. Just a year old, the monthly magazine of short fiction for young people is getting a new editor-in-chief: Patrick Ryan,47,the associate editor of Granta from 2009 to 2013,He left the London-based literary journal last month.

Editing One Teen Story-the younger sibling (姐妹篇)of One story magazine-will offer Ryan a chance to reach a whole new audience.“It?s really the only magazine for young adult short fiction,” he says from his office in New York.“It?s tremendously exciting that there are younger people out there who have subscriptions and look forward to getting these stories once a month. That form is usually only presented when it?s forced upon them in schools.”

Designed for readers 14 and up, one Teen Story publishes nine issues a year. Like its sibling magazine, it doesn?t carry photographs or advertising .It?s just exactly what it says: one story per issue.

Ryan says young people are “looking for engaging reads about people whom they can identify with. It?s not about having a message or positive spin(说教).It always starts on a character level, and it has to have an interesting story. If you look at the “Twilight characters and the ?Harry Potter? characters, they feel very contemporary.”

Ryan also sees the magazine as a way to encourage talented authors“ I would love to make One Teen Story the first publication for writers who then go on and keep at this business. I just really love the idea that this magazine would be the starting point for somebody-would

be the push to make a talented writer feel that it was worth keeping at this.”

44. Who is Patrick Ryan ?

A.He is the editor-in-chief of Granta.

B.He is the editor-in-chief of One Story.

C.He is the editor-in-chief of “Twilight”.

D.He is the editor-in-chief of One Teen Story .

45.What is One Teen Story?

A.It is a story magazine for teenagers.

B.it is a London-based literary journal.

C.It is a column of a newspaper.

D.It is a magazine of science fiction.

46.According to Ryan,what attracts young readers most?

A.Photographs and illustration.

B.Chances and practices in business.

C.Characters and stories close to their life.

D.Political teachings and moral messages.

47.In the last paragraph,the underlined phrase“this business ” means ___.

A.reading stories B.writing stories C.editing magazines D.making money

Passage Four

Couples are restricting the size of their families in the UK because of each worries brought on by the financial crisis and the subsequent decline. We?re now up to nearly 3.7 million families where there is an only child, a rise from about 3.3 million in 2005.That means nearly half of all parents have only one child.

Financial worries aren?t the only driver. The trend to wards later motherhood has been mentioned as a cause, as have soaring costs of raising a child, which have been calculated as £ 222,5000 from birth to 21 years of age. This is an increase of nearly 40% in 10 years.

The increasing availability of IVF(试管婴儿) is also a factor and an interesting one. Couples who might have remained childless in the past now invest in IVF and get pregnant. And because of the cost they stop after one child.

It may not be a bad thing; there are outstanding examples of talented only children. Some argue that being an only child promoted their success. There include actors Natalie Portman and AI Pacino, golfer Tiger Woods and even Queen Victoria, A study from the Institute for Social and Economic Research at the University of Essex also showed that the fewer brothers and sisters a child has ,the happier they are ,It seems fighting for parental attention and affection -which sometimes descends into physical fights -is more stressful than any adult had previously thought. And it?s not compensated(弥补)by having a playmate.

48.The smaller size of UK families is mainly related to _____ .

A.financial problem B.technical problems

C.health problem D.cultural problem

49.The passage shows the IVF is ______ .

A.safer than natural pregnancy B.very popular in UK C.very expensive D.a risky investment

50.What is a proved advantage of one-child family?

A.Improved family life B.Higher number of sports stars

C.Efficient family education D.Promotion of children’ s success

51.The tin dings of the institute at the University of Essex might mean that_____.

A.the only children’s lack of playmates causes problems

B.the only children are much happier than others

C.parents-children relationship is off balance

D.children have to struggle for parental love Passage Five

About 79 million Americans have pre-diabetes (糖尿病前期).That means they have blood sugar that?s higher than normal but not high enough to be diagnosed (诊断)with type 2- at least not yet. One long-term study reported by the American Diabetes Association found that 11% of people with pre-diabetes develop the full-blown disease each year. Another study shows that pre-diabetes will probably become type 2 in 10 years or less.

Yet, that process is not inevitable. Last year, scientists in Colorado found that people with pre-diabetes who lowered their blood sugar to normal levels-even briefly-were 56% less likely to reach type 2 levels.

If you have pre-diabetes, here are four steps to help prevent or delay a diabetes diagnosis.

Lose 7% of your body weight. That is about 15 pounds for the person who weight 200.Dropping that small percentage has been shown to lower the risk of developing type 2 by close to 60%

Exercise 30 minutes five days a week. Whether you do the 30 minutes in one shot or in three 10-minute sessions, the benefit is the same, Choose certain exercises, such as fast walking ,playing tennis or lifting weights, Physical such as sweeping floors works, too. Turn to your doctor. In some cases, pre-diabetes raises the risk of heart disease and stroke by 50%.Your doctor may use some medicine to control your glucose (葡萄糖)levels and keep your blood pressure in check.

Know your numbers. To see if your pre-diabetes is improving, have your blood sugar checked regularly. A fasting blood sugar of 100 to 125 mg/dl suggests pre-diabetes; 126 mg/dl or above is diabetes; and below 100 is normal. Other tests, including glucose to lerance and AIC , also are used to monitor blood sugar.

52.What do we lean from the two studies mentioned in Paragraph 1?

A.Pre-diabetes will surely become type 2 diabetes.

B.Pre-diabetes is likely to become diabetes within years.

C.Enough attention should be paid to the treatment of type 2.

D.Pre-diabetes Americans’health

53.To prevent or delay a diabetes diagnosis, people with pre-diabetes should pay most attention to _______.

A.glucose levels B.exercises C.heart disease D.stroke is ranked NO.1 danger threatening

54.Which of the following suggests that you have pre-diabetes ?

A.70 mg/dl B.90 mg/dl C.110 mg/dl D.130mg/dl

55.What column of a newspaper is most likely to have this article?

A.Technology B.Entertainment C.Education D.Health

Ⅴ. Daily Conversation (15 points)

2014年成人高考专升本《英语》真题试卷与答案

Father: How’s your day at school, Costa?

Costa: __56_ ,Daddy! It’s a day I will never forget.

Father: Oh,is it? 57 , my son?

Costa: I have been made the chairman of the Students’ Association.

Father: That’s great. 58 _!

Costa: 59 .

Father: That’s really nice. You stood first in the exam and now you have won the

chairmanship. 60 ,my son.

Costa: Thank you, Daddy.

非选择题

Ⅵ.Writing (25 points)

Directions:For this part,you are supposed to write an essay in English in 100~120 words based on the following information.Remember to write it clearly.

61.你(Li Yuan)的班级即将组织一次郊游(picnic),请你给你的外籍教师(Steve)写封信,内容包括:

邀请他参加此项活动; 介绍活动的具体安排和内容(如时间、地点等); 告知需要做的准备(如着装、自备午餐等); 希望他参加并尽快给予回复。

英语试题答案及评分参考

Ⅰ.Phonetics(5points,one point each)

1.A 2.C 3.A 4.D 5.B

Ⅱ.Vocabulary and Structure(15points,one point each)

6. D 7.B 8.C 9.A 10. D

11. A 12. D 13. C 14A 15. A

16.D 17.B 18.C 19.C 20.B

Ⅲ.Cloze(30points,two point each)

21.B 22.B 23. C 24.C 25. D

26. D 27.B 28.A 29. C 30 .B

31.D 32. A 33. D 34. A 35. C

ⅣReading Comprehension (60points,three point each)

36. C 37.A 38. D 39. B 40. C

41.A 42.D 43. B 44. D 45.A

46.C 47.B 48. A 49. C 50. D

51.B 52. B 53. A 54.C 55 .D

Ⅴ.Daily Conversation (15points,three point each)

56.G 57. E 58.D 59.A 60. B

Ⅵ. Writing (25 points)

评分原则:

本题总分为25分,分五档给分。 评分时,先根据文章的内容和语言确定其所属档次,然后根据该档次的具体要求给分。

纳入第五档次的文章应取得至少两位阅卷老师的认可。 字数不足100或超出120分的,酌情扣1~2分。

拼写与标点符号的准确性视其对表达的影响程度予以评分。英、美拼写均可。

如书写较差,以至影响表达,将分数降低一个档次。