欢迎访问成考网,本站可为成考生提供学习指导服务,今天是

北京 上海 天津 重庆 河北 河南 山西 山东 江苏 浙江 湖北 湖南 陕西 安徽 福建 江西 广东 广西 四川 云南 海南 辽宁 吉林 黑龙江 贵州 甘肃 青海 内蒙古 宁夏 新疆 西藏
您所在的位置 : 网站首页 > 成考真题 > 专升本真题 > 英语 >

2015年成人高考专升本《英语》真题试卷与答案

2021-07-30 17:14:59 作者:成教在线来源:成教在线

2015年成人高考专升本《英语》真题试卷与答案

一、语音知识

第I卷(选择题,共125分)

I.Phonetics (5 points)

Directions : In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D.Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation.Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

在下列每一组单词中,有四个带下划线的字母或字母组合,标记A、B、C和D。比较下划线部分,找出与其他单词不同的部分发音。马克把答题纸上相应的字母涂黑。

1.

A.measure

B.deadline

C.heat

D.feather

答案:C

2.

A.Laughter

B.enough

C.cough

D.ghost

答案:D

3.

A.rob

B.climb

C.disturb

D.absorb

答案:B

4.

A.uncle

B.product

C.rural

D.ugly

答案:C

5.

A.slow

B.shower

C.flower

D.how

答案:A

二、词汇与语法知识

Ⅱ.Vocabulary and Structure( 15 points)

Directions:There are 15 incomplete sentences in this section.For each sentence there are four choices marked A f B, C and D.Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6.Only in my thirties a purpose in life.

A.did I find

B.I did find

C.I found

D.found I

答案:A

解析:考查倒装句和动词的时态。

句意:直到到了30多岁,我才找到了 生活的目的。“only +介词短语”结构置于句首时, 句子要用倒装结构。由in my thirties可知,句子应 为一般过去时,只有A项符合题意,故选A。

7. his telephone number,she didn’t know how to get in touch with him.

A.Having forgotten

B.To have forgotten

C.Forgetting

D.To forget

答案:A

解析:考查非谓语动词。

句意:已经忘记了他的电话号码,她不 知道怎么去联系他。forget与其逻辑主语she之间 为主动关系,且forget这一动作发生在主句动作发 生之前,应用完成时态,A项符合题意,故选A。

8.These are the pictures of the hotel we held our annual meetings.

A.where

B.which

C.that

D.when

答案:A

解析:考查定语从句。

句意:这些是我们举办年会的那个宾 馆的照片。where引导定语从句修饰先行词hotel, 且在从句中作状语,符合题意,故选A。

9.I wonder if there is university in your hometown.

A.the

B./

C.a

D.an

答案:C

解析:考查冠词的用法。

句意:我想知道你的家乡有大学吗? 此处university为可数名词,且为第一次提到,所以 应用不定冠词,又因为university的发音以辅音开 头,应选用a,故选C。

10.It is that text messaging while driving is dangerous.

A.significant

B.obvious

C.necessary

D.sufficient

答案:B

解析:考查形容词词义辨析。

句意:开车发短信明显是很危险的。 significant 重要的;obvious 明显的;necessary 必要 的;sufficient充足的。

11.My secretary usually opens my post it’s marked "private".

A.for

B.as

C.unless

D.if

答案:C

解析:考查连词词义辨析。

句意:我的秘书通常会打开我的邮件,除非邮件标有“私人信件”字样。for为了,表 示目的;as因为,表示原因;unless除非,表示否定 条件;if如果,表示假设。C项符合题意,故选C。

12.My aunt’s business has been doing poorly,but she’s hoping that her will change.

A.emotion

B.luck

C.duty

D.fame

答案:B

解析:考查名词词义辨析。

句意:我阿姨的生意一直不好,但她 正期望着时来运转。emotion感情;luck命运,运 气;duty职责;fame名声。

13.Who should be responsible the accident?

A.at

B.of

C.with

D.for

答案:D

解析:考查固定搭配。

句意:谁应该为这起事故负责? be responsible for意为“对……负责”,符合题意。

14.The old man,together with his neighbors, the performance when it began to rain.

A.have enjoyed

B.has enjoyed

C.was enjoying

D.were enjoying

答案:C

解析:考查主谓一致和动词的时态。

句意:开始下雨时,那个老人和他的 邻居正在欣赏表演。当主语后跟有介词短语 together with时,谓语动词的数与介词短语前的主语一致。此处谓语动词的数应与the old man —致,应为单数,且此处表示过去正在进行的动作,应用过去进行时,故选C。

15.My teacher recommended that I as careful as possible when I took an exam.

A.will be

B.be

C.am

D.were

答案:B

解析:考查虚拟语气。

句意:我的老师建议我考试时应尽可 能仔细。recommend后的宾语从句应使用虚拟语 气,谓语动词用“should +动词原形”的形式, should可以省略。

16.Several novels by Mo Yan into English so far.

A.had been translated

B.were translated

C.are translated

D.have been translated

答案:D

解析:考查动词的时态和语态。

句意:到目前为止,莫言的几本小说 已经被翻译成英文。由so far可知,句子的谓语动 词应用现在完成时态,且主语several novels与谓 语动词为被动关系,故应用现在完成时态的被动 语态形式,故选D。

17.The pianist didn't until the last minute before the concert.

A.tum up

B.tum out

C.tum off

D.tum on

答案:A

解析:考查短语词义辨析。

句意:这个钢琴家直到音乐会开始前 最后一分钟才出现。turn up出现;turn out关掉; turn off关掉,完成;turn on打开。

18.一I 'm sorry about the misunderstanding.

一You apologize ;it wasn't your fault.

A.Needn't

B.wouldn't

C.couldn't

D.mustn't

答案:A

解析:考查情态动词。

句意:——关于这次误会我感到很抱歉。你没必要道歉,这不是你的错。needn't 不必,没必要;wouldn't 将不;couldn't 不能; mustn't 禁止,不能。

19.Let’s go to the airport a little earlier we can choose better seats.

A.now that

B.for that

C.by that

D.so that

答案:D

解析:考查短语词义辨析。

句意:我们早点去机场吧,这样我们 就可以选择更好的座位。so that意为“以便,为了”,符合题意。

20.Jason made sharp comments on Mary’s idea,but he didn’t mean her.

A.to be hurt

B.to hurt

C.hurt

D.hurting

答案:B

解析:考查固定搭配。

句意:杰森对玛丽的观点给出了犀利 的评价,但他并不是有意要伤害她。mean to do sth.意为“有意做某事”,符合题意。mean doing sth.表示“意味着……”。

三、完型填空

Ⅲ. Cloze (30 points)

Directions:For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D.Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

where do cars get their energy from? For most cars,the answer is petrol.21 some cars use electricity.These cars have 22 motors that get their power from large batteries.in 23 ,there are even cars that have 24 an electric motor and a petrol motor.These types of cars are 25 hybrid (混合) cars.

Most people tend to think of electric cars as a new 26 ,but they have been around for a long time.In the 27 19th and early 20th centuries electric cars were common because the technology for petrol engines was not very advanced.But 28 the petrol engine became easier to make and more powerful ,this type of engines became the most 29 .Interest in electric cars was high in the 1970s and 1980s because

30 became very expensive.Recently,electric cars have again become Well-liked because people want cars that pollute 31 .

Electric cars are better than petrol cars 32 several ways.The biggest benefit is reduced pollution.In areas 33 there is a high percentage of electric cars,pollution is not that serious.The second benefit of electric cars is a 34 in the dependence on foreign oil.Several countries don’t want to 35 on oil from other countries.Since electric cars can run on electricity from coal or nuclear power stations ,there is less need to import oil.

21.

A.But

B.Nor

C.Or

D.And

答案:A

解析:理解推断题。

此处意为:对大部分车来说,答案是 汽油,但是有些车使用电。前后两句为转折关系, but表示转折关系,符合题意。

22.

A.traditional

B.common

C.same

D.special

答案:D

解析:词义辨析题。

traditional 传统的;common 普通的; same同样的;special特殊的,特别的。此处表示 “特殊的马达”,故选D。

23.

A.summary

B.detail

C.time

D.addition

答案:D

解析:理解推断题。

此处意为:此外,甚至有电动马达和汽油马达两者兼具的汽车。in addition意为“此外,另外”,符合题意。

24.

A.all

B.both

C.either

D.neither

答案:B

解析:词义辨析题。

all表示“三者或三者以上都”;both 表示“两者都”;either表示“两者中的其中一个”; neither表示“两者都不”。根据题意,此处应选 both。

25.

A.described

B.regarded

C.called

D.known

答案:C

解析:词义辩析题。

此处意为:这种车被称为混合车。 describe 描述;regard 认为;call 叫,称呼;know 知道。

26.

A.invention

B.influence

C.instrument

D.intention

答案:A

解析:词义辨析题。

invention发明;influence影响;instrument工具,手段; intention 意图,目的。此处表示 “大多数人认为电车是一种新的发明”,故选A。

27.

A.last

B.beginning

C.recent

D.late

答案:D

解析:理解推断题。

此处表示“在19世纪晚期和20世纪初期”,in the late 19th century 意为“19 世纪晚期”,符合题意。

28.

A.unless

B.after

C.before

D.until

答案:B

解析:理解推断题。

此处意为:但是当汽油引擎变得容易 制造并且动力更强之后,这种引擎成为了最受欢迎的一种。after意为“在……之后”,符合题意。

29.

A.popular

B.comfortable

C.difficult

D.dangerous

答案:A

解析:词义辨析题。

popular流行的,受欢迎的;comfortable 舒服的;difficult困难的;dangerous危险的。根据 题意,应选A。

30.

A.motors

B.power

C.cars

D.oil

答案:D

解析:理解推断题。

人们对电动汽车越来越感兴趣的原 因应该是油价越来越贵。oil意为“汽油”,符合 题意。

31.

A much

B.more

C.less

D.few

答案:C

解析:理解推断题。

此处表示“人们想要污染较小的车”,less意为“较少的,较小的”,符合题意。

32.

A.by

B.in

C.at

D.on

答案:B

解析:理解推断题。

此处意为:电动汽车在几个方面比燃 油汽车更好。in意为“在……方面”,符合题意。

33.

A.when

B.where

C.what

D.which

答案:B

解析:理解推断题。

where引导定语从句,修饰先行词 areas,且在从句中作状语,符合题意。

34.

A.start

B.need

C.reduction

D.rise

答案:C

解析:词义辨析题。

此处意为:电车的第二个好处是可以 减少对外国石油的依赖。start开始;need需要; reduction减少,下降;rise提高。根据题意,应选C。

35.

A.put

B.hold

C.rely

D.keep

答案:C

解析:固定搭配题。

此处意为:有些国家不想依赖来自其 他国家的石油。rely on意为“依靠,依赖”,符合题意。

四、阅读理解

Ⅳ.Reading Comprehension ( 60 points )

Passage one

As we recently discovered ,there is a Stepmother, s Day ,though it is not on any official holiday calendar.So,it would be safe to assume that there is a similar day for stepdads ,too.Right? Well,it depends on what you read.A Google search brought up posts that say,for example ,

“It's on father's day-father's day is for fathers , step-fathers and people who are like fathers to you-it's a day for making father figures feel special.” Further searching found a Stepfather’s Day Facebook page that says, “The unofficial Stepfather’s Day is the fourth Sunday of June.” Unfortunately, as of the publishing of this article ,Only 30 people have “liked” the page.Considering that studies show 3.3 million men,Or 11.1% of U.S.fathers,live with at least one stepchild,that’s only a drop in the ocean.

It's interesting to note that there is a National Grandparents 'Day.President Jimmy Carter signed it into law in 1978.Law! While grandparents are undoubtedly special people in our children's lives,they are often seen as the most loving family members.But what about the stepparents? The stepparents are the ones who are often the outsiders,the ones who have to endure the hurtful “You're not my dad!” or “ You're not my mom!”

And yet they never give up.They do their best to over­come the inherent challenges of stepparents and be role models for their stepchildren.These unsung (未被颂扬的)family heroes deserve “official” days of honor.Perhaps if we are loud enough,President Obama,who had a stepfather himself,will sign into law National Stepmother’s Day and National Stepfather's Day.

Are you with me? Follow me and get your voice heard.How cool it would be if we could make this happen!

36.What does the underlined word “that” in Paragraph 1 refer to?

A.11.1% of U.S.fathers who live with at least one stepchild in the U.S.

B.3.3 million men who live with at least one stepchild in the world.

C.Father figures who are equally honored in the U.S.

D.30 people who support Stepfather's Day on the Facebook page.

答案:D

解析:推理判断题。

根据题意可知,that指的是前一句所 说内容,即在脸书上只有30个人支持继父节,与 330万继父相比,这30个人只是沧海一粟。

37.What did President Jimmy Carter sign into law in 1978?

A.The National Stepchildren 's Day.

B.The National Stepparents’Day.

C.The National Grandparents’Day.

D.The National Grandchildren's Day.

答案:C

解析:事实细节题。

由第二段前两句可知,Jimmy Carter 总统在1978年签署通过了祖父母节。

38.Which of the following is closest in meaning to the word “inherent” in Paragraph 2?

A.Inevitable.

B.Lasting.

C.Unbelievable.

D.Tough.

答案:A

解析:词语理解题。

inevitable不可避免的;lasting持续 的;unbelievable令人难以相信的;tough困难的。 此处表示作为继父母固有的挑战,inherent表示 “固有的,不可避免的”,与A项意思最接近。

39.What is the reason for setting an official holiday for stepparents?

A.Because they are often seen as the most loving family members.

B.Because they deserve respect and honor as family members.

C.Because they love their role as stepparents.

D.Because they are often treated as heroes in the family.

答案:B

解析:事实细节题。

由第二段倒数第二句“These unsung…… deserve ‘official’ days of honor.”可知,B选项符合题意。

Passage Two

Most students choose “Homestay” accommodation when they study abroad; others select Home- stay even if they are not on a study visit.Statistics show that it5 s a form of accommodation gaining in popularity all the time.

But what is Homestay? And what makes it so popular?

Homestay means living with a family,or “host family” as we say.There are three ways of doing it:

l choose to learn English in a language school near to your Homestay location ;

l have your English classes in the house with a member of the family who is a qualified teacher;

l select not to have classes at all when you visit—a popular choice if you want to do the tourist thing for example.

Even in their busy summer period the organizations that arrange the Homestays will always try to place you with the most suitable host family to match your requirements.Placement (安置)organizations think about location,interests,language level,eating requirements,allergies (过敏)and other requests you may have.

Though prices vary according to your needs, good quality Homestay accommodation can be relatively economical—and although you may be charged an extra amount of money if you want your Homestay in or near the city centre.Even if you stay further out,you can expect your journey into the centre not to exceed 30 minutes.

Not only does Homestay accommodation represent value for money, it also gives you an excellent opportunity to practise English with your host family.This is a very important extra for students who like to speak as much English as possible.But if you plan to learn English,why not have your English classes in your host family? There’s no better way to learn English than this——the perfect combi­nation of learning and accommodation combined with the cultural experience!

40.Homestay is an ideal choice for students who .

A.want to learn statistics

B.plan to study overseas

C.plan to visit relatives

D.want to stay at home

答案:B

解析:事实细节题。

由第一段可知,大多数在国外留学的 学生会选择Homestay这种住宿方式,而且根据全 文最后一句可知,Homestay对打算在国外学习英 语的人来说是最理想的选择。B项符合题意,故 选B。

41.Who will consider students' requirements before their Homestay starts?

A.The language school.

B.The host family.

C.The English teacher.

D.The placement organization.

答案:D

解析:事实细节题。

由倒数第三段最后一句“Placement organizations think about location...other requests you may have.”可知,D项符合题意,故选D。

42.Which of the following is a key factor affecting the price of Homestay?

A.Students’specific needs.

B.Students’language level.

C.Nationality of the host family.

D.Eating habits of the host family.

答案:A

解析:推理判断题。

由倒数第二段第一句“ Though prices vary according to your needs...you may be charged an extra amount of money if you want...” 可知,影响 Homestay价格的关键因素是学生的特殊要求。

43.What can be inferred from the passage?

A.The author finds Homestay accommodation expensive.

B.The author finds Homestay arrangement complicated.

C.The author is in favor of Homestay accommodation.

D.The author is doubtful about the safety of Homestay.

答案:C

解析:推理判断题。

从全文特别是从最后一句“There’s no better way…”可看出,作者对Homestay这种住 宿方式是持支持态度的,故选C。

Passage Three

Using less energy around the home is easier than you might think, saving your money while creating a healthier, more comfortable living space for you and your family.Changing a few old habits can make an impact on your energy bill,your comfort and the environment.Here are some handy tips to make your house more energy-efficient.

Lower the heat

If your home has adjustable central heating, lowering the room temperature even slightly can make a difference.You may not feel it,but your wallet will.It is even more advisable to control temperatures at different times of the day.

Hang clothes out to dry

If the weather allows it, head outside and dry your laundry on a clothesline.The sunlight will help eliminate bacteria and dust.While clothes dryers get the job done faster,they also use up energy.By hanging your clothes out you’ll be cutting greenhouse gases by about three kilograms per load.

Take advantage of natural light

Installing large windows on the northern side of your house can help you make use of sunlight’s natural warmth.To stay cool indoors on hot summer days,install blinds (百叶窗)to block the heavy sun.Put your desk near the window,then you don’t need a lamp in the daytime.

Wrap ()your pipes

Be sure your hot-water pipes are properly wrapped.In an average home,heating water accounts for more than one-quarter of the energy bill.Why let warmth go to waste before it reaches you?

Choose the right size for appliances (家用电器)

When the time comes to replace appliances, select those that are both energy-efficient and of the appropriate size for your needs.Don, t buy bigger ones just because you can.

44.What benefit may using less energy at home bring about?

A.Enlarging your living space.

B.Keeping old habits unchanged.

C.Having a healthier living environment.

D.Improving your work efficiency

答案:C

解析:事实细节题。

由第一段第一句可知,在家里节省能 源不仅可以节约开支,还能创造一个更健康、更舒 适的居住空间,故选C。

45.Which of the following is one of the advantages of hanging clothes out to dry?

A.It gets clothes dry much faster than clothes dryers.

B.It uses half the energy that clothes dryers do.

C.It may help to build a greenhouse.

D.It helps remove bacteria in clothes.

答案:D

解析:事实细节题。

由第三段前两句可知,把衣服挂在户外晾干,阳光可以去除细菌和灰尘,故选D。

46.What can be installed on the northern side of your house to make better use of natural light?

A.Shades.

B.Windows.

C.Blinds.

D.Curtains.

答案:B

解析:事实细节题。

由倒数第三段第一句“ Installing large windows on the northern side of your house can help you make use of sunlight’s natural warmth.” 可知,B项符合题意,故选B。

47.Besides energy-efficiency, what else should be considered when replacing appliances?

A.Proper size.

B.Good quality.

C.Replacing time.

D.Reasonable price.

答案:A

解析:事实细节题。

由最后一段第一句可知,更换家电时,要选择节能的,同时要选择大小合适的。A项符合题意,故选A。

四、阅读理解

Passage Four

I talk to strangers for a living and love the challenge of getting their stories published in news­papers.We been married for years, but until six months ago, I could be a typical absent-minded husband.Often I was just nodding when I was supposed to.When my wife asked,“Did you even hear what I just said?” I would defensively say,“Of course I did! ”

In January,I began to lose my voice.Doctors told me I needed surgery,or my throat would be permanently damaged.Total silence would be required for the first few weeks of my recovery.

Two hours after the surgery, my eyes filled with tears as my two-year-old son looked puzzled be­cause I wouldn't answer his questions.I wanted to talk but couldn't .Luckily,I'd recorded myself reading some of his favorite books.That would come in handy the next couple of weeks.

When I got home,I noticed a “side effect” : as my wife talked to me to keep up my spirits,I wasn't just hearing her; I was listening to her.Over the next few weeks,I didn’t want to miss a word she said.I began to hear sweetness in her voice.It had never left.I5 d just stopped noticing.I found myself understanding her better on topics I’d previously dismissed as “things I just don’t get as a guy”.I also realized my son wasn’t just talking nonstop but that he often had thoughtful things to say.Even while walking my dog in the woods near our home,I began hearing pleasant patterns in bird songs.Before my surgery,I'd have spent those walks on my phone.

After several weeks,I was fully recovered.Conversation in our house is better now,not because I’m talking more.I’m just listening better and becoming less and less surprised that I like what I hear.

48.According to the passage,the author is most likely a .

A.journalist

B.doctor

C.driver

D.teacher

答案:A

解析:推理判断题。

由第一段第一句“I talk to strangers for a living...getting their stories published in news­papers.”可知,作者最有可能是一位新闻工作者。

49.What does the wife mean by asking “Did you even hear what I just said?” in Paragraph 1?

A.You didn’t have to nod while you were listening.

B.You should tell me what I said just now.

C.You should listen to me.

D.You didn’t want to talk with me.

答案:C

解析:推理判断题。

由第一段最后四句可知,作者在家里听家人说话时总是心不在焉,所以当他的妻子问 “你听到我刚才说什么了吗”时,她意思是“你应该听我说”,故选C。

50.What is true of the author after the surgery?

A.He was unwilling to talk to his wife.

B.He was unable to communicate with his son.

C.He was required to keep silent for the first few months.

D.He was worried about his recovery after the surgery.

答案:B

解析:事实细节题。

由第二段最后一句及第三段第一句 可知,作者手术后被要求头几个星期不能说话,所以他想与他的儿子交流却做不到。B项符合题 意,故选B。

51.What did the author realize after the surgery?

A.His dog liked pleasant bird songs.

B.His son didn’t like talking.

C.His wife was a talkative woman.

D.His house was full of pleasant talks.

答案:D

解析:推理判断题。

由最后一段最后两句“Conversation in our house is better now …I like what I hear.”可知,作者手术后更喜欢倾听家里人的谈话了,家里也充满了愉快的谈话,故选D。

Passage Five

Coconut (椰子)is an unusual food for many reasons.It is one of the largest edible seeds produced by any plant.Its unusual contents also make it unique in the seed world—it consists of both “meat” and “water” inside.The coconut meat is the white substance with which we are all familiar, as it is used extensively for cooking and flavorings; the coconut water is a white and sweet liquid.

Portuguese (葡萄牙的)explorers gave the nut its name in the 15th century,referring to it as coco,meaning “ghost” in their language.The outside appearance of coconuts reminded them of a ghost’s face,and the tree has had that name ever since.

The coconut has varied uses.It is used to make various cooking oils for fast-food restaurants around the world to make diet materials.The coconut fluid is a favorite drink in hot climate^, providing a cool and refreshing beverage right off the tree.This water is also used by manufacturers of various sports drinks.Even the shell itself has many uses, including animal food and fertilizer.

Yet the coconut is also useful in many ways that have nothing to do with food.Coconut oil is used for cosmetics (化妆品),medicines,and so on.Dried coconut shells are used in many countries as a tool for shining wood floors.The shells are also used for shirt buttons,and are commonly found on Hawaiian clothing.They are even used for musical instruments and bird houses.

And all these are only some of the uses found for the coconut fruit.The coconut tree,which produces the nut,also produces many useful things.It's no wonder that the coconut tree has been taken as “the tree of life”.

52.What does the underlined word “edible” in Paragraph 1 mean?

A.Eatable.

B.Available.

C.Visible.

D.Collectible.

答案:A

解析:词语理解题。

第一段前两句指出,椰子是一种不平常的食物,原因有很多种,其中一个原因就是它是 最大的可食用的植物种子之一。edible意为“可以吃的”,与选项A意思相近,故选A。

53.The coconut got its name because of

A.its round shape

B.its ghostlike appearance

C.its hard shell

D.its white color

答案:B

解析:事实细节题。

由第二段可知,椰子得其名是因为它的外表像鬼脸,故选B。

54.What is the passage mainly about?

A.Types of coconut seeds.

B.The discovery of coconut.

C.The history of coconut.

D.Uses of coconut.

答案:D

解析:推理判断题。

通读全文可知,文章主要介绍了椰子的各种各样的用途,D项符合题意,故选D。

55.What can be learned from the passage?

A.Coconut fluid can become fertilizer.

B.Coconut trunks are houses for birds.

C.Coconut trees are useful plants.

D.Coconut oil is rare and expensive.

答案:C

解析:推理判断题。

由最后一段最后两句“The coconut tree, which produces the nut, also produces many useful things.It’s no wonder...”可知,椰子树是很有用 的一种植物,故选C。

五、补全对话

V.Daily Conversation (15 points)

Directions : Pick out appropriate expressions from the eight choices below and complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

A.I'll catch up on my reading to kill time

B.There isn't a cloud in the sky

C.Did you catch the news today

D.How long have you been waiting

E.Have a nice day

F.Don't forget your book

G.Where are you going today

H.That's not our bus

(At a bus stop)

Mary: We couldn't ask for a better day,could we?

John : I know.56 .I love this time of the year.

Mary: This bus seems to be running late,doesn't it? 57 ?

John : I’ve been here for at least ten minutes.

Mary : Ah, here comes a bus!

John : Oh good.Wait!58 .That bus goes downtown.

Mary : Well, it looks like we'll be waiting a little longer.59 , I guess.

John: Oh,I'm afraid you have no time for that.Here's our bus.

Mary : Oh great! I thought it would never come.

John :60 !

Mary : You too.

答案:

56.B.There isn't a cloud in the sky

57.D.How long have you been waiting

58.H.That's not our bus

59.A.I'll catch up on my reading to kill time

60.E.Have a nice day

六、写作

Ⅵ.Writing( 25 points)

Directions : For this part, you are supposed to write an essay in English in 100 -120 words based on the following information.Remember to write it neatly.

61.你(Li Yuan)在英语学习中遇到了一些困难,希望得到帮助。请给你的英国笔友(Jason)写封信,内容包括:

•介绍你学习英语的经历;

•描述你在英语学习中遇到的困难;

•希望笔友给你一些建议。

样例案例:

Dear Jason:

It is a long time since we met last time. How's everything going there? I have been studying English these months. As you know, I go to work in the daytime. However, I study English at night. I have several problems in studying English. First, I have a poor memory. So, it is difficult for me to remember new vocabularies. Then, I can not understand the English grammars clearly. I always misunderstand them. Finally, I do not have a atmosphere to talk in English. So, my spoken English is poor.

I really want to improve my English. Jason, I will be very grateful if you can you give me some advice. I look forward your reply.

Yours

Li Yuan